Yrittäjätarinat

Yrittäjätarinat

Haluaisitko nähdä jonkin tietyn yritystarinan täällä esiteltynä? Nyt se on mahdollista.

Lue lisää…

Kokkitaustainen Aki Karvonen Inarista oli ollut pidemmän aikaa
kiinnostunut luonnontuotteiden hyödyntämisestä ravintoloissa.
Koronan tuomat lomautukset antoivat hänelle sysäyksen
kouluttautua luonnontuotealalle. Yrittäjän yritysidea heräsi
opiskeluaikana ja yksi hänen tuotteistaan on opiskelunäyttöjensä
tuotosta.

Lue, kuinka syntyi iKi Food..

Savukoskelainen Tuuli Rautava on uusi elintarvikeyrittäjä. Yrittäjän omista tarpeista
sekä mielenkiinnosta kehittyneet tuotteet on yrittäjän mukaan otettu hyvin vastaan
markkinoilla. Tuuli osallistuu artesaaniruoan SM-kisoihin Rovaniemellä ja teema on
hänen sydäntänsä lähellä.

Tutustu Mettän Maku:n tarinaan..

Hailuodossa sijaitseva Kujalan tila on ollut asutettuna yli 400 vuotta. Tilan toiminta
perustuu Hailuodon saaressa merenrantalaitumilla laiduntavan karjan kasvatukseen.
Sittemmin yrityksen valikoimaan ovat saapuneet myös maankuulut löökikastikkeet.

Tule lukemaan lisää tästä historiallisesta tilasta..

Petri Manninen on kaupallinen kalastaja Ranuan Simojärveltä. Hänen yrityksessään
Ranuan kalajaloste Oy:ssä jalostetaan kalaa perinteisellä hirsiuunilla. Petri on
osallistunut artesaaniruoan SM-kilpailuihin jo useamman kerran.

Lue, kuinka Petri pääsi toteuttamaan pitkäaikaista haavettaan kaupallisena
kalastajana sekä kalanjalostajana.

Pirkanmaalainen Johanna Koskela kertoo hurahtaneensa hapanjuurella leipomiseen.
Hän myi leipiänsä paikallisessa REKOssa ja leivät saivat hyvän vastaanoton.
Hapanjuurella leipominen tuntui leipää rakastavan yrittäjän mukaan heti omalta
jutulta.

Lue ja tutustu, kuinka syntyi Maalaisleipomo Juurilla..

Jyväskyläläinen yrittäjä Mikko Ilmoniemi viljelee hamppua ja jalostaa Jyväs-Hamppu
tuoteperheen tuotteita. Suomen Hampputuotteet Oy:ssa toimii Mikon lisäksi
yrittäjänä Vesa Kaakkuriniemi.

Lue, kuinka Mikko päätyi viljelemään ja jalostamaan hamppua elintarvikkeiksi..

Sabina Ekholm sekä miehensä Torsten viljelevät Kemiönsaaressa mansikkaa sekä
palkokasveja. Sabina kertoo tuotannon lähteneen liikkeelle hänen harrastuksestaan
ja hän pitää ruoanlaitosta sekä hillojen teosta.

Lue lisää, kuinka Sabina ryhtyi artesaaniruokayrittäjäksi.. 

Visa Törmälä ja Marja Salonen toimivat artesaaniruokayrittäjinä Saarijärven Tarvaalan
kylässä. Yrittäjät pyrkivät takaamaan tuotteillensa lyhyitä jalostusketjuja ja hyödyntä-
vät paikallista yhteistyötä raaka-aineissaan. He kertovat tavoittelevansa uusia raaka-
aineiden käyttötapojen sekä yritystoiminnan muotojen löytämistä maaseudulla.

Lue kuinka kehittyi Crenoco / NordicForYou.fi..

Lapin Gourmetkokit on Sodankylän Sattasessa sijaitseva yritys, jonka yrittäjinä
toimivat Asko ja Maritta Autio. Marittan mukaan artesaaniruokaa tuottaa luontevasti,
kun on lapsesta asti oppinut hyödyntämään paikallisia luonnonantimia.

Lue lisää ja tutustu Lapin Gourmetkokit -yritykseen..

Panu Hiekkala toimii yrittäjänä sukutilallaan Kuopiossa. Yrittäjä kasvattaa
luomuhedelmiä sekä tuottaa hedelmäjalosteita.

Lue lisää ja tutustu Pohjolan Hedelmä Oy:hyn…