Ohjelma

Artesaaniruoka SM 2023 Ohjelma

Tervetuloa Rovaniemelle Artesaaniruoan SM-kilpailuihin 17.-19.10.2023! Luvassa on mielenkiintoista ohjelmaa kaikille hyvän, kotimaisen ruoan ystäville!

Huom! Tapahtuman ilmoittautumisajat ovat päättyneet.

Lataa tapahtuman ohjelmalehti alta.

17.10. Tiistai

  • Klo 10 – 18 Kilpailutuotteiden vastaanotto Lapin ammattikorkeakoululla (Jokiväylä 11)
  • Klo 19 – 21: Toimialatreffit yrittäjille Arctic Light Hotellin lasiterassilla (Valtakatu 18)

Toimialatreffeillä mahdollisuus ruokailuun omakustanteisesti.

18.10. Keskiviikko

  • Noin klo 8 – 18: Tuomaristoinfo sekä Artesaaniruoka SM 2023 kilpailutuotteiden arviointi
  • Klo 8:30 – 15: Artesaaniruokaseminaari (striimataan)
  • Klo 10 – 18: Suuret Syysmarkkinat

Kilpailutuotteiden arviointi, Artesaaniruokaseminaari ja Syysmarkkinat tapahtuvat yhtäaikaisesti Lapin ammattikorkeakoulun Jokiväylän kampuksella osoitteessa: Jokiväylä 11. Päivän yhteydessä järjestetään myös yleisöäänestys, jossa valitaan vuoden paras artesaaniruokapakkaus.

Artesaaniruokaseminaarissa on luvassa muun muassa artesaaniruokayrittäjien puheenvuoroja, ruokamaistatuksia sekä pakkaus-, brändäys- ja markkinointiteemaiset luennot ja työpaja. Seminaariväelle on tarjolla omakustanteinen lounasruokailu Lapin ammattikorkeakoululla. Seminaari striimataan ja tulkataan ruotsiksi.

Artesaaniteemaiset Syysmarkkinat ovat avoin yleisötapahtuma. Markkinat kokoavat ruoka-, luonnontuote- ja käsityömyyjiä niin Lapista kuin muualta Suomesta sekä Ruotsista ja Norjasta.

Markkinoiden tapahtumalavalla on ohjelmassa muun muassa käsityöaiheisia työnäytöksiä. Paikalla on myös pomppulinna ja lastentapahtuma omine aktiviteetteineen sekä suuret arpajaiset, jossa luvassa huikeita palkintoja!

Markkinoiden myyntipaikat ovat maksuttomia. Artesaaniruokakilpailuun osallistuville yrityksille on varattu myyntipaikkoja ammattikorkeakoulun pääaulasta.

Ilmoittaudu markkinamyyjäksi tästä.

19.10. Torstai

  • Klo 8 – 16: Tutustumisretki Maaseutuyrittäjyyden osaamiskeskukseen Lappian Louelle (Kätkävaarantie 69)
  • Klo 18.00 – 00.30: Palkintojenjakojuhla

Retkeilypäivän aikana pääsemme tutustumaan Maaseutuyrittäjyyden osaamiskeskuksen toimintaan, lähiruokayrityksiin sekä eläimiin Lappian Louen toimipisteellä. Retkellä on ostosmahdollisuus Louen koulutilan taimi- ja lähiruokamyymälässä. Retkeilyn aikana tarjottava lähiruokalounas on omakustanteinen.

Palkintojenjakotilaisuudessa juhlitaan Artesaaniruokakisan voittajia upeissa puitteissa Santamuksen keloravintolassa Napapiirillä! Illan aikana on luvassa Lappi-teemaista ohjelmaa sekä korkeatasoinen lähiruokaillallinen. Illallisen hinta osallistujille on 59 €. Iltajuhlan pukukoodi on tumma puku.

Retkeilypäivään Louelle sekä illan palkintojenjakojuhlaan järjestetään osallistujille maksuton bussikuljetus. Matkustajien kyytiinotto Rovaniemen keskustan hotelleista sekä tarvittaessa Hotelli Metsähirvaalta.