Ohjelma

Ke 21.9. klo 12-17Saimaalla seilaten – karjalaisuutta maistaen”

Paikka: m/s Carelia -laiva, Satamatie 3, Lappeenrannan satama

Pieni risteily Saimaalla nauttien maisemista, lounaasta ja mielenkiintoisista puheenvuoroista liittyen ruokamatkailuun ja miten artesaaniruoka -tuotteet/paikallinen ruoka ovat tärkeä osa matkailuelämyksen syntymistä

Risteilyn juontaa Christell Åström, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry

  • Tervehdys kilpailun järjestäjäorganisaatiolta – maljan kohotus suomalaiselle, paikallisruoalle

Ari Toivonen, toimitusjohtaja, ProAgria Etelä-Suomi ry

  • Tervetuloa Saimaan rannalle – meille Etelä-Karjalaan

Satu Sikanen, maakuntajohtaja, kilpailun suojelija, Etelä-Karjalan Liitto

  • Lounas (omakustannus 28 €/hlö)
  • Artesaaniruokatuotteet osana matkailuelämystä – millaisia ruokakokemuksia, ruokatuliaisia kansainväliset matkailijat etsivät

Helena Petäistö, toimittaja, kolumnisti, tietokirjailija, Ranskan ja Brysselin kirjeenvaihtaja, kunniatohtori

  • Paikallinen ruoka osana ruokamatkailupalvelujen tuotteistamista

Anni Korhonen, yrittäjä, Puukarin Pysäkki

2021 Visit Finland myöntänyt ”Sustainable Travel Finland” -merkin

2015 Hungry for Finland Ruokamatkailukilpailun ”Suomen paras ruokamatkailutuote” oli Majatalosta majataloon -retket

Luentomateriaali

  • Yrittäjätarina – minun matka artesaaniruokayrittäjäksi

Margot Wikström

Luentomateriaali

  • Sertfioitu Artesaaniruoka -merkki vahvistaa laadukkaan erikoistuotteen profiloitumista

Eija Lamsijärvi, Suomen Artesaaniruoka ry

  • Miten artesaaniruokatuotteet ”istuvat” Saimaa ERG ruokatapahtumiin, ruokamatkailuun, ruokalahjat –tuotteisiin

Sari Kaasinen, hankejohtaja, Saimaa ERG

****

Ke 21.9.  Illalla klo 19- vapaamuotoiset toimialatreffit ruoka- ja elintarvikealan yrittäjille (oletpa sitten ruoka-artesaani tai et) ja artesaaniruoasta kiinnostuneille toimijoille, paikkana Scandic hotelli Patrian ravintola, josta on varattu pöydät. Tilaisuus on vapaamuotoista keskustelua meitä kaikkia kiinnostavista ruoka-alan asioista ja tutustumista uusiin kollegoihin. Jutustelun lomassa syömme iltapalaa juomien kera – tarjoilut kukin valitsee ja maksaa itse. Voit ilmoittautua toimialatreffeille seminaariin ilmoittautumisen yhteydessä https://artesaaniruokasm.fi/sm2022/ohjelma/  tai laivaseminaariin tullessasi laivalla tai vain tulla illalla porukkaan mukaan.

To 22.9. klo 9-17 ”Paikallisen elintarvikkeen, Artesaaniruoka -tuotteen kehittäminen kestävästi”

Paikka: Kehruuhuone, Kristiinankatu 20, Lappeenrannan Linnoitus

Tilaisuuden juontaa Christell Åström, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry

  • Olette lämpimästi tervetulleita Green Reality -kaupunkiin

Kimmo Jarva, Lappeenrannan kaupunginjohtaja

  • Kestävät valinnat – pakkausmateriaalien uudet innovaatiot

Teemu Karhu, Stora Enso

Luentomateriaali

  • Pienet valmistuserät – mistä pakkaukset

Ismo Marttinen, Asiakaspalvelupäällikkö, Joutsen Paino Oy

Luentomateriaali

  • Hyvä pakkaus kertoo tuotteen tarinan ja myy tuotteen – case ”Micaro makeiset”

Saara Raudasoja, viestintäyrittäjä, Sorja Productions, Luova ja strateginen viestintätoimisto

  • ArtesaaniruokaSM 2022 – näkökulmia pakkausten kehittämiseen

Pakkaustuomariston puheenvuoro

  • Lounas (omakustannus 13,50 €/hlö)
  • Case: Italialaiset ruokamatkalla – millaisia odotuksia paikallisten elintarvikkeiden, ruokatuotteiden osalta – vinkkejä tuotekehitykseen ja markkinointiin elintarvike- ja ruokatuoteyrittäjille

Katja Vehviläinen, johtaja, GoSaimaa Oy

  • Huippukokit lavalla”

Artesaaniruoka- ja Karelia a la carte -tuotteista valmistetaan ruokalajit ja lopputuloksena löydetään loistavia makupareja yksittäisille tuotteille. Ravintola-alan ammattilaiset kertovat ajatuksiaan paikallisista erikoistuotteista ja myös vinkkejä tuotteiden kehittämiseen.

  • Karelia a la carte –tuotteissa maistuu karjalaisuus, paikalliset raaka-aineet –kulkevat käsikädessä Artesaaniruoka -tuotteiden kanssa

Johanna Rinnekari, yritysasiantuntija, Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus/ ProAgria Itä-Suomi ry

Luentomateriaali

  • Artesaaniruoka -tuotteet tietoiskuja raaka-aineista ja tuotekehityksestä

To 22.9 klo 19.00- Palkintojenjako illallinen kolmen ruokalajin menu (omakustannus 55 €/hlö)

Paikka: Lappeenrannan Kasino, Ainonkatu 10, satamassa

Tilaisuuden juontaa Sari Kaasinen ja Christell Åström

ArtesaaniruokaSM 2022 -kilpailut huipentuvat, kun julkistetaan palkittavat artesaaniruoka -tuotteet. Palkintojen jako striimataan.

Pe 23.9. klo 9-13 ”Tavataan torilla”

Paikka: Lappeenrannan kauppatori, Toikankatu 1/Snellmaninkatu 14

Mitalien jaon jälkeen on ollut tapana ”tavata torilla” – näin myös Lappeenrannassa perjantaina 23.9.2022 alkaen klo 9.

Mahdollisimman monet ArtesaaniruokaSM 2022 –mitalistit tavataan torilla ja mahdollisuuksien mukaan torilla myytävänä Artesaaniruoka -tuotteita. Torilla tuotteitaan ovat myymässä myös muut paikalliset yritykset.

Kannattaa hyödyntää tämä mahdollisuus ostaa tuliaiset ja viikonlopun herkut torilta.

Kaikille tarjotaan myös mahdollisuus nauttia omalla kustannuksella ”Karjalainen brunssi” Lappeenrannan kauppatorin ympäristössä olevien ruokayritysten valmistamana – kukin omalla tyylillään toteuttaa.

Ilmoittaudu mukaan ohjelmiin täällä.

Tietoa majoitusmahdollisuuksista Lappeenrannassa löydät Lappeenranta-INFO välilehdeltä. Huom! Hotellien tarjoushinnat ovat voimassa 5.9.2022 (Sokos Hotel Lappee) ja 6.9.2022 (Scandic) asti.