Ohjelma

Saimaalla seilaten – karjalaisuutta maistaen”

Ke 21.9. klo 12-17, paikkana m/s Carelia -laiva, Satamatie 3, Lappeenrannan satama

Pieni risteily Saimaalla nauttien maisemista, lounaasta ja mielenkiintoisista puheenvuoroista liittyen ruokamatkailuun ja miten artesaaniruoka -tuotteet/paikallinen ruoka ovat tärkeä osa matkailuelämyksen syntymistä

Tervetuloa Saimaan rannalle – meille Etelä-Karjalaan

Satu Sikanen, maakuntajohtaja, kilpailun suojelija, Etelä-Karjalan Liitto

Lounas (omakustannus)

Artesaaniruokatuotteet osana matkailuelämystä

Helena Petäistö, toimittaja, kolumnisti, tietokirjailija, Ranskan ja Brysselin kirjeenvaihtaja, kunniatohtori

Millaisia ruokakokemuksia, ruokatuliaisia kansainväliset matkailijat etsivät

Paikallinen ruoka osana ruokamatkailupalvelujen tuotteistamista

Anni Korhonen, yrittäjä, Puukarin Pysäkki

2021 Visit Finland myöntänyt ”Sustainable Travel Finland” -merkin

2015 Hungry for Finland Ruokamatkailukilpailun ”Suomen paras ruokamatkailutuote” oli Majatalosta majataloon -retket

Yrittäjätarina – minun matka artesaaniruokayrittäjäksi

Margot Wikström

Sertfioitu Artesaaniruoka -merkki vahvistaa laadukkaan erikoistuotteen profiloitumista

Eija Lamsijärvi, Suomen Artesaaniruoka ry

Miten artesaaniruokatuotteet ”istuvat” Saimaa ERG ruokatapahtumiin, ruokamatkailuun, ruokalahjat –tuotteisiin

Sari Kaasinen,

”Paikallisen elintarvikkeen, Artesaaniruoka -tuotteen kehittäminen kestävästi”

To 22.9. klo 9-17 Kehruuhuone, Kristiinankatu 20, Lappeenrannan Linnoitus

Olette lämpimästi tervetulleita Green Reality -kaupunkiin

Kimmo Jarva, Lappeenrannan kaupunginjohtaja

Kestävät valinnat – pakkausmateriaalien uudet innovaatiot

Carita Kurvi, Communicvations Manager, Stora Enso

Pienet valmistuserät – mistä pakkaukset

Ismo Marttinen, Asiakaspalvelupäällikkö, Joutsen Paino Oy

Hyvä pakkaus kertoo tuotteen tarinan ja myy tuotteen — case ”Micaro makeiset”

Saara Raudasoja, viestintäyrittäjä, Sorja Productions, Luova ja strateginen viestintätoimisto

ArtesaaniruokaSM 2022 – näkökulmia pakkausten kehittämiseen

Pakkaustuomariston puheenvuoro

Lounas (omakustannus)

Huippukokit lavalla”

Artesaaniruoka- ja Karelia a la carte -tuotteista valmistetaan ruokalajit ja lopputuloksena löydetään loistavia makupareja yksittäisille tuotteille. Ravintola-alan ammattilaiset kertovat ajatuksiaan paikallisista erikoistuotteista ja myös vinkkejä tuotteiden kehittämiseen.

Karelia a la carte –tuotteissa maistuu karjalaisuus, paikalliset raaka-aineet –kulkevat käsikädessä Artesaaniruoka -tuotteiden kanssa

Johanna Rinnekari, yritysasiantuntija, Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus/ ProAgria Itä-Suomi ry

Artesaaniruoka -tuotteet tietoiskuja raaka-aineista ja tuotekehityksestä

19.00- Palkintojenjako illallinen (omakustannus), Lappeenrannan Kasino, Ainonkatu 10, satamassa

”Tavataan torilla”

Pe 23.9. klo 9-13, Lappeenrannan kauppatori, Toikankatu 1/Snellmaninkatu 14

Mitalien jaon jälkeen on ollut tapana ”tavata torilla” – näin myös Lappeenrannassa perjantaina 23.9.2022 alkaen klo 9.

Mahdollisimman monet ArtesaaniruokaSM 2022 –mitalistit tavataan torilla ja mahdollisuuksien mukaan torilla myytävänä Artesaaniruoka -tuotteita. Torilla tuotteitaan ovat myymässä myös muut paikalliset yritykset.

Kannattaa hyödyntää tämä mahdollisuus ostaa tuliaiset ja viikonlopun herkut torilta.

Kaikille tarjotaan myös mahdollisuus nauttia omalla kustannuksella ”Karjalainen brunssi” Lappeenrannan kauppatorin ympäristössä olevien ruokayritysten valmistamana – kukin omalla tyylillään toteuttaa.

Ilmoittaudu mukaan ohjelmiin täällä.