Lappeenranta Info

ArtesaaniruokaSM -kilpailut Lappeenrannassa – voittajat selvillä torstai-iltana

Lappeenrannan ArtesaaniruokaSM 2022 -kilpailun voittajat ja palkitut julkistetaan torstai-iltana 22.9.2022 Kasinolla. Palkintojenjakotilaisuus alkaa klo 20.00 ja sitä voi seurata myös youtube
livestream -lähetyksenä täällä.

Perjantaiaamusta 23.9. sitten ”Tavataan torilla” – siellä on nähtävillä kilpailun palkitut tuotteet ja myynnissä artesaaniruokakilpailuissa aikaisemmin mukana olleita tuotteita sekä meidän
paikallisia tuotteita. Perjantaina tarjolla myös ”Karjalainen brunssi” Lappeenrannan kauppatorin ympärillä olevissa kahviloissa, lounasruokapaikoissa; Kahvila-konditoria Aleksandrassa,
Kauppahallin kahvilassa, My Bakery Cafessa. Artesaaniruokatuotteita myös myynnissä Lappeenrannan Citymarketissa.

Mitä tarkoittaa Artesaaniruoka -tuote?
• ovat erikoiselintarvikejatkojalosteita, joissa on paljon makua, ovat laadukkaita ja joilla on vahva identiteetti
• valmistetaan paikallisista/kotimaisista raaka-aineista, joiden alkuperä on jäljitettävissä — huolella jalostaen, pienissä erissä ja usein omalla tilalla
• Artesaaniruoka -tuotteiden tuntomerkkinä on ammattitaitoinen käsin tekeminen läpi koko tuotantoketjun
• Artesaaniruoka -tuotteissa on taustalla alueen ruokaperinteitä, joita jalostetaan ja syntyy uusia, innovatiivisia tuotteita
• Artesaaniruokatuotteet valmistetaan ilman turhia lisäaineita, jolloin korostuu tekijän ammattitaito valmistaa tuote laadukkaasti, luonnollisin menetelmin

Tänä vuonna ArtesaaniruokaSM – kilpailuun osallistui yli 100 artesaaniruoka-tuotetta ympäri Suomen. Kaakkois-Suomesta kilpailussa on mukana 25 tuotetta – tämä on hieno saavutus ja merkki siitä, että artesaaniruokaan profiloituminen kiinnostaa yrittäjiä. Kehitysprosessit jatkuvat kilpailun jälkeen mm. loppuvuoden aikana pidettävissä työpajoissa.
ArtesaaniruokaSM -kilpailu järjestetään nyt seitsemättä kertaa. Ensimmäinen kilpailu järjestettiin v. 2016 Raaseporissa. Ensi vuonna 2023 ArtesaaniruokaSM -kilpailu pidetään Lapissa, Rovaniemellä. On tarkoituksena, että kilpailu järjestetään eri puolilla Suomea ja siten tehdään
näkyväksi kunkin alueen ruokakulttuuria ja ruokatuotteita – nostetta suomalaiselle ruokakulttuurille.

ArtesaaniruokaSM 2022 -kilpailut Lappeenrannassa
Sanna Lento-Kemppi, kilpailunjohtaja
Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus
ProAgria Etelä-Suomi ry