Yleistä

KILPAILUSÄÄNNÖT

Yleistä

Artesaaniruoka SM-kilpailut 2022 ovat avoinna Suomessa toimiville tuottajille ja elintarvikkeita käsityömäisesti jalostaville yrityksille (oltava Y-tunnus). Ehtoina tähän kilpailuun pääsemiseksi on, että tuotteet jalostetaan käsityömäisesti, paikallisista tai kotimaisista raaka-aineista, joiden alkuperä on tunnettu. Perusperiaatteena on, että elintarvikelisäaineita ei saa käyttää kilpailuun hyväksyttävissä tuotteissa (joitakin poikkeuksia on lisäaineiden käyttöön liittyen – lue lisää näistä: ”KILPAILUKATEGORIAT JA -LUOKAT” -kohdasta, jossa on määritelty tuoteryhmäkohtaisesti kriteerit tarkemmin).

Kilpailuun voivat osallistua vain sellaiset elintarvikeyritysten valmistamat tuotteet, jotka ovat yleisesti myynnissä ja niissä on asianmukainen myyntipakkaus (pl. Esim. irtomyynnissä oleva leipä ja leivonnaiset). Hyväksyttävien tuotteiden ja niiden pakkausmerkintöjen on oltava elintarvikelainsäädännön mukaisia. Niissä tapauksissa, joissa useat yritykset osallistuvat tuotteen valmistukseen, tulee kaikkien vaiheiden olla käsityöläismäisiä ja yritysyhteistyökumppanuudet on kerrottava/kuvattava ilmoittautumisen yhteydessä. (esim. lihan tuottaja ja jatkojalostaja).

1. PAIKALLISET RAAKA-AINEET

Pääasiallisten tai luonnetta vahvistavien raaka-aineiden on oltava paikallisia tai kotimaisia ja niiden alkuperän on oltava tunnettu. Mausteiden tai muiden makuaineiden on oltava luonnollisia, lisäaineettomia, mutta ne voivat olla ulkomaisia mikäli kotimaisia ei ole saatavilla. Luomutuotteiden kohdalla hyväksytään ulkomainen luomusokeri.

2. JALOSTUS

Jalostuksessa on noudatettava artesaaniruoan periaatteita siten, että ihmisen käsi ja tietämys ohjaavat jalostusprosessia ja että tuotteiden ulkonäkö ja luonne ovat artesaaniruoan mukaiset. Koneita saa käyttää ruumiillisen kulumisen välttämiseksi. Automatisoitu prosessilinja ei ole artesaaniruokaa, mutta digitaalista tekniikkaa voidaan hyödyntää savukaapeissa, uuneissa ja vastaavissa laitteissa. Näistä voidaan säätää myös erikseen kilpailukategoriassa tai -luokassa.

3. LISÄAINEET JA PROSESSIN APUVÄLINEET

Perusperiaatteena on, että elintarvikelisäaineita ja tiettyjä entsyymejä ei saa käyttää kilpailuun osallistuvissa artesaaniruokatuotteissa. Lisäaineilla tarkoitetaan aineita (merkitään E-koodilla), jotka lisätään tarkoituksellisesti elintarvikkeeseen jotakin tarkoitusta varten esim. säilyvyyden parantamiseksi. Ruokaviraston kotisivulta https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/valmistus/yhteisetkoostumusvaatimukset/elintarvikeparanteet/lisaaineet/e-koodit/   (Ruokavirasto www.ruokavirasto.fi   E-koodit) löytyy lisätietoa lisäaineista.  Kaikki synteettisesti valmistetut aromit ja väriaineet ovat kiellettyjä.

Lisäaineita ja prosessin apuvälineitä koskevat poikkeukset:

Niissä tapauksissa, joissa tiettyjen lisäaineiden käyttö on sallittua, tästä mainitaan erikseen kunkin kilpailukategorian tai -luokan yhteydessä. Näidenkin lisäaineiden tulee olla luontaisia/luonnollisia (ei synteettisesti valmistettuja) ja tämä on myös pystyttävä osoittamaan.   

Yksi ja sama tuote  voi kilpailla vain yhdessä luokassa. Jos tuote ei sovi mihinkään KILPAILUKATEGORIAAN ja kilpailuluokkaan, se ei voi osallistua tähän vuoden 2022 ArtesaaniruokaSM -kilpailuun.

Kilpailun säännöt omistaa Suomen Artesaaniruoka ry. Yhdistys on vastuussa säännöistä sekä siitä, että kilpailu järjestetään. Kilpailun järjestäjä vuonna 2022 on Etelä-Karjalan maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus/ ProAgria Etelä-Suomi ry.

KILPAILUKATEGORIAT 2022

  • MAITOTUOTTEET
  • LIHATUOTTEET
  • KALATUOTTEET
  • LEIPOMOTUOTTEET
  • MARJA- JA HEDELMÄTUOTTEET
  • KASVIS- JA SIENITUOTTEET
  • VÄLIPALAT
  • JUOMAT
  • INNOVATIIVINEN ARTESAANIRUOKA

VUODEN ARTESAANIRUOKAPAKKAUS valitaan ja palkitaan vuoden 2022 kilpailussa. Tämä ei ole kategoria eikä siihen ilmoittauduta erikseen.

KILPAILULUOKAT 2022

  • MAITOTUOTTEET
KILPAILULUOKKASELOSTUS
Kovat juustot myös maustetut kovat juustotMukaan lukien kaiken tyyppiset kovat ja puolikovat juustot pinnasta riippumatta. Puristetut savustetut tai maustetut juustot
HomejuustotPehmeät juustot joissa valkohomepinta sekä  kaiken tyyppiset viher- ja sinihomejuustot pinnasta riippumatta
Ei hapatetut juustot (myös kotijuustot)Ei kypsytetyt juustot (tuorejuustot, kotijuustot, myös paistetut juustot kuten leipäjuustot, munajuustot)
JäätelöMyös hedelmien ja marjojen tulee olla kotimaisia ja käsityömäisesti käsiteltyjä.
HapanmaitotuotteetJogurtit, piimät, viilit, muut hapanmaitotuotteet

Ilmoittautuminen

  • Ilmoita onko maito/kerma käsittelemätöntä vai pastöroitua.
  • Ilmoita missä tuote on savustettu, jos sitä ei ole tehty omassa yrityksessä.

Kilpailutuotteen jättäminen

  • Ilmoita juuston kypsymisaika.
  • Jätä juustot arvioitavaksi kokonaisina tai riittävän isoina kappaleina.

Arviointi

  • Maitotuotteet arvioidaan lämpökäsiteltyinä tuotetyypin mukaan.

Kilpailusäännöt ja poikkeukset

  • Maidon tulee olla homogenoimaton ja standardisoimaton rasvapitoisuuden osalta, tällöin maito voi tulla myös meijerin kautta, merkintä Hyvää Suomesta – Gott från Finland tai vastaava kansallinen, alkuperän takaava tarkistusmerkki.
  • Geenimuunneltu juoksute-entsyymi ei ole sallittu.
  • Vahaa saa käyttää ilman väriaineita.
  • Väriaine annatto (roucou tai Bixa orellana) kasviperäisenä on sallittu. Tuottajan pystyttävä osoittamaan  kumpaa käyttää.
  • Savu tai savuaromi on luotava luonnollisen savun avulla yrityksessä osana valmistusprosessia tai paikallisen yhteistyökumppanin toimesta. Jos savustuksen suorittaa yhteistyökumppani, on se mainittava ilmoituksessa.
  • Jäätelössä saa olla seuraavia lisäaineita: pektiini, karrageeni ja johanneksenleipäpuujauhe.
  • LIHATUOTTEET
KILPAILULUOKKASELOSTUS
Tuoremakkara  Raakamakkara paistamiseen / grillaukseen / keittämiseen. Paistetaan tai keitetään arviointia varten.
Kypsennetyt makkaratlämminsavustetut makkarat, kypsennetyt makkarat -arviointi kylmänä tai lämpimänä
Ilmakuivatut lihatuotteetSalamit, meetvurstit; ilmakuivatut makkarat ja lihatuotteet, kylmäsavustuksella tai ilman
Kypsennetyt kokolihatuotteetKypsennetyt kokolihatuotteet, lämminsavutuotteet
Säilykkeet ja muut lihatuotteet (esimerkiksi pateet, maksapasteijat yms)Voivat sisältää lihaa ja/tai sisäelimiä ja/tai kamaraa. Lisätty gelatiini on sallittu. Mahdollisesti käytetty kerma ei saa sisältää karrageenia.

Ilmoittautuminen

  • Ilmoita missä tuote on savustettu, jos sitä ei ole tehty omassa yrityksessä.

Näytteen jättäminen

  • Ilmoita ilmakuivattujen tuotteiden varastointiaika.
  • Jätä tuotteet arvioitavaksi kokonaisina tai riittävän isoina kappaleina.

Kilpailusäännöt ja poikkeukset

  • Keinotekoisia savuaromeja tai tiivistettyä ja uudelleen luotua savua ei sallita. Savu tai savuaromi on luotava luonnollisen savun avulla yrityksessä osana valmistusprosessia tai paikallisen yhteistyökumppanin toimesta. Jos savustuksen suorittaa yhteistyökumppani, on se mainittava ilmoituksessa.
  • Nitriittisuola: Maksimaalinen jäännösarvo, eli korkein sallittu pitoisuus valmiissa tuotteessa on 50 mg/kg. Tämä edellyttää kork. lisättyä 80 mg/kg raaka-ainetta (EU-luomuviljelyn määräysten mukaisesti) luokissa Lämpökäsitelty makkara, Lämpökäsitelty liha, Ilmakuivattu makkara ja Ilmakuivattu liha. Nitriittisuola ei ole sallittua luokassa Tuoremakkara.
  • Lisätty gelatiini on sallittu luokassa ”Säilykkeet ja muut lihatuotteet”.
  • Lihatuotteessa käytettävän juuston on oltava kotimaista ja lisäaineetonta
  • KALATUOTTEET
KILPAILULUOKKASELOSTUS
KylmäsavukalaSuola- / sokerikäsitelty kala, jota on mahdollisesti maustettu.
LämminsavukalaSuola- / sokerikäsitelty kala, jota on mahdollisesti maustettu.
Jauhetut kalatuotteetLämpökäsitellyt tuotteet pääosin jauhetusta kalasta, kuten esim. pateet, pasteija, pihvit tai kalapullat
SäilykkeetMahd. esikäsitelty kala, joka on säilötty esimerkiksi etikkaan tai öljyyn, johon on lisätty suolaa, sokeria, mausteita, vihanneksia tai juureksia.
GraavikalaSuola- / sokerikäsitelty kala, jota on mahdollisesti maustettu.
MätituotteetSuola- / sokerikäsitelty mäti, jota on mahdollisesti maustettu.

Ilmoittautuminen

  • Tuotteet on toimitettava kokonaisina. Jos kala on fileoitu ja jaettu, riittää kuitenkin vain toinen puoli.

Kilpailusäännöt ja poikkeukset

  • Raaka-aineina voi kalan sijasta olla äyriäis- tai simpukkaeläin edellyttäen, että ne ovat paikallisia tai kotimaisia ja niiden alkuperä on tunnettu.
  • Keinotekoisia savuaromeja tai tiivistettyä ja uudelleen luotua savua ei sallita. Savu tai savuaromi on luotava luonnollisen savun avulla yrityksessä osana valmistusprosessia tai paikallisen yhteistyökumppanin toimesta. Jos savustuksen suorittaa yhteistyökumppani, on se mainittava ilmoituksessa.
  • Kalamureketuotteissa käytetty kerma ei saa sisältää karrageenia.
  • Kalatuotteessa käytettävän juuston on oltava kotimaista ja lisäaineetonta
  • LEIPOMOTUOTTEET
KILPAILULUOKKASELOSTUS
Suolaiset piirakatPiirakat (avo- tai umpi-) ja kukot -tyyppiset leipomotuotteet kasvi- tai eläinperäisillä täytteillä esim. vihannekset, vilja, peruna, liha, kala. Riisi hyväksytty vain Karjalanpiirakassa (huom. EU:n nimisuojatuote). Myös muna ja maitotuotteet voivat sisältyä. Arviointi huoneenlämpöisenä.
Makeat piirakatPiirakat (avo- tai umpi-) ja kukot -tyyppiset leipomotuotteet makeilla täytteillä (esim. marjat, hedelmät). Arviointi huoneenlämpöisinä.
RuishapanleivätRuishapanleipä joka on tehty taikinajuureen (ei käytetty leivontahiivaa).
Muut juurileivätesim. vehnähapanleipä (tai käytetty muita vaaleita jauhoja), joka on tehty taikinajuureen   (ei käytetty leivontahiivaa).
RieskatRieska -nimikkeellä myytävät leivät. Pehmeät tai ”kovat” rieskat. Ainesosina voi olla myös perunaa, ohraa.
MaatiaisviljalajikeleivätLeivät, joissa on vähintään 50 % maatiaisviljalajiketta. Maatiaisviljalajikkeita ovat mm.  emmervehnä, yksijyvävehnä, speltti, halmeruis, Jormaohra
Hiivalla kohotettu leipäHiivaleivät, tummat ja/tai maustetut mallaslimpputyyppiset limput, saaristolaislimppu, mustaleipä tai maustelimppu.
Kovat leivät (esim. näkkileivät)Näkkileipätyyppiset leipomotuotteet. Pääraaka-aine ja luonteen antava raaka-aineen oltava kotimainen.
Gluteeniton leipäHuom! kotimaiset raaka-aineet, tuotteiden on täytettävä Ruokaviraston määritelmät ”gluteeniton” Huom. lisäaineiden kuten ksantaanin käyttö ei ole hyväksytty

Ilmoittautuminen

  • Kuvaile viljaraaka-ainettasi, mahdollista lajiketta, jauhatustapa, myllyä ja niin edelleen.

Kilpailutuotteen jättäminen

  • Ilmoita leivontapäivä.

Kilpailusäännöt ja poikkeukset

  • Raaka-aineiden on oltava paikallisia tai kotimaisia ja niiden alkuperän on oltava tunnettu. Jauhot, joissa on merkintä Hyvää Suomesta – Gott från Finland tai vastaava kansallinen, alkuperän takaava tarkistusmerkki hyväksytään edellyttäen, että myös seuraavat ehdot täyttyvät.
  • Lisäaineista ei sallita poikkeuksia.
  • Jauhoissa ei sallita alfa-amylaasia eikä askorbiinihappoa.
  • Kemialliset kohotusaineet eivät ole sallittuja esim. leivinjauhe tai ruokasooda
  • Margariini ei ole sallittu.

MARJA- JA HEDELMÄTUOTTEET

KILPAILULUOKKASELOSTUS
HillotMarjoista/hedelmistä, sokerista/hunajasta keitetty tuote, jossa mahdollisesti myös vettä ja pektiiniä sekä mausteita, yrttejä, pähkinöitä.  
Marmeladit, hyytelötMarjoista/hedelmistä, sokerista/hunajasta keitetty tuote, jossa mahdollisesti myös vettä ja pektiiniä mausteita, yrttejä, pähkinöitä.   
Jälkiruokakastikkeet (myös siirapit)Kaadettava tuote marjoista tai hedelmistä, mahd. myös vihanneksia/yrttejä, sokeria/hunajaa, vettä, pektiiniä ja mausteita. Siirapit kilpailevat tässä luokassa.
Marja- tai hedelmäsäilykkeetMarjat, hedelmät tai hedelmäpalat liemessä. Voivat sisältää esim. vettä, mehua, sokeria/hunajaa, mausteita. Voivat sisältää myös alkoholijuomaa maustamiseen.
Marja- tai hedelmämakeisetKotimaisista raaka-aineista. Sitruunahappo (E330) ei ole sallittu.

Ilmoittautuminen

  • Ilmoita jos tuotteeseen on käytetty itse valmistettua pektiiniä.
  • Ilmoita jos olet käyttänyt erityisiä marja-, hedelmä- tai yrttilajeja.
  • Ilmoita paljonko marja-, hedelmä- tai yrttiraaka-ainetta on käytetty /100 g lopputuotetta

Kilpailusäännöt ja poikkeukset

  • Tuotteet, jotka eivät ole marja-/hedelmäpohjaisia kilpailevat käyttötarkoituksensa mukaisessa luokassa.
  • Tuotteissa saa käyttää seuraavia lisäaineita: pektiini ja agar.
  • KASVIS- JA SIENITUOTTEET
KILPAILULUOKKASELOSTUS
SienisäilykkeetSieniä liemessä, jossa esim. etikkaa, viinietikkaa, suolaa, sokeria, mausteita.  
Hapatetut kasviksetHapatettu (fermentoitu) tuote, jossa kasviksia kokonaisina tai paloina – liemessä tai omassa mehussa, maustettu tai maustamaton. Hapatetut marjat/hedelmät kilpailevat myös tässä luokassa.
KasvissäilykkeetPastöroitu tai keitetty kasvistuote. Liemessä, jossa etikkaa/viinietikkaa, sokeria/hunajaa ja mausteita.
Muut kasvistuotteetKasvispohjainen (ei riisiä), kypsennettyjä, kananmuna ja maitotuotteet ovat sallittuja. Mahdollisesti käytetty kerma ei saa sisältää karrageenia. tässä mm. kasvispateet, terriinit ja kaalikääryleet (sallittu myös täytteenä kotimainen liha)

Ilmoittautuminen

  • Ilmoita erityisesti tuotteisiin käytetyt kasvis- ja sienilajit.
  • Ilmoita paljonko kasvis- ja sieniraaka-ainetta on käytetty /100 g lopputuotetta.
  • Myös etikka (käymisteitse valmistettu etikka) on sallittu.


tämä alla oleva kilpailuluokka kuuluu KASVIS- JA SIENITUOTTEET kategoriaan

KILPAILULUOKKASELOSTUS
Mauste- ja ruokakastikkeet, ChutneyMaustetut ruokakastikkeet esim. sinappi-, ketsuppi-, chili- tai pestotyyppiset. Voi sisältää sokeria, suolaa, hunajaa, etikkaa/viinietikkaa ja mausteita. Kaadettava kylmä kastike, jonka pohjana on esim. vettä, öljyä, mehua, munia sekä esim. etikkaa/viinietikkaa, suolaa, sokeria/hunajaa, pektiiniä ja mausteita. Chutney on keitetty aromaattinen tai mausteinen tuote, jonka koostumus on marmeladi- tai hillomainen. Käy erinomaisesti lämpimien ruokien kanssa. Klassisia raaka-aineita ovat marja/hedelmät/vihannekset esim. sokerin, hunajan, suolan, etikan, viinietikan, mausteiden kera.

Ilmoittautuminen

Kilpailusäännöt ja poikkeukset

  • Huomaa, että pääraaka-aineiden, kuten siemenien, yrttien, hedelmien, marjojen, vihannesten on oltava paikallisesti tai Suomessa tuotettuja, ja alkuperältään tunnettuja.
  • Maustetut hunajat eivät ole kastikkeita, eikä hunaja saa olla kastikkeissa pääraaka-aine.
  • Sinappituotteissa sinapin on oltava kotimaista.
  • VÄLIPALAT
KILPAILULUOKKASELOSTUS
VälipalatKasvi- tai eläinperäiset välipalatuotteet paikallisista, kotimaisista raaka-aineista, myös juotavat välipalatuotteet (sakea koostumus), kuten smoothiet, juotava jogurtti-tyyliset.  Huom. mehut kategoriassa JUOMAT
  

Ilmoittautuminen

  • Ilmoita myös tuotteisiin käytetyt erityiset raaka-aineet, lajikkeet ym.
  • Kuvaile valmistusmenetelmä.
  • Mausteet ja makuaineet voivat olla ulkomaisia, jos kotimaisia ei ole saatavilla
  • Sokerin oltava kotimaista, luomutuotteissa hyväksytään ulkomainen luomusokeri
  • JUOMAT
KILPAILULUOKKASELOSTUS
Marja- ja hedelmämehutPastöroitu ja/tai keitetty,  marja- tai hedelmätuote. Voi sisältää sokeria/hunajaa sekä vettä. Nautintavalmis tai laimennetaan ohjeen mukaisesti kylmällä vedellä.
Muut juomat (alkoholittomat)Pastöroitu/keitetty tuote, jossa luonnollinen marjan, hedelmän, kukkien tai yrttien maku. Myös mahlasta, kuusenkerkästä tai viinimarjalehdistä valmistetut tuotteet. Voi sisältää myös sokeria/hunajaa sekä vettä. Myös maustetut mehut ja nektarit kilpailevat tässä luokassa. Nautintavalmis tai laimennetaan ohjeen mukaisesti kylmällä vedellä.
GlögitPastöroitu/keitetty maustettu tuote. Nautintavalmis tai laimennetaan ohjeen mukaisesti vedellä. Tarjoillaan lämpimänä arvioinnin yhteydessä.
Hiilihapotetut, alkoholittomat juomat, limonaditNautintavalmis hiilihappoinen juoma, jossa luonnollinen marjan, hedelmän, kukkien tai yrttien maku. Voi sisältää myös sokeria/hunajaa sekä vettä. Erillinen hiilihapotus on sallittu.
  • Juoman ominaisuudet ovat peräisin vain luonnonmukaisista raaka-aineista sekä maku- ja aromiaineista, jotka ovat syntyneet luonnollisesti käymisen ja varastoinnin aikana. Raaka-aineen tiivistäminen tai vähentäminen lämmön tai kylmän avulla on sallittua osana valmistusprosessia.
  • Keinotekoiset maku- ja värilisäaineet, säilöntäaineet, hapot eivät ole sallittuja.
  • Entsyymien käyttö täysmehun uuttamiseksi marja- tai hedelmämassasta on sallittua, mutta käytöstä on ilmoitettava.

Arviointi

  • Tuotteet laimennetaan ohjeen mukaisesti, mutta tuomaristo voi testata myös muita laimennussuhteita.

Ilmoittautuminen

  • Ilmoita laimennussuhde, jos tuotetta on laimennettava (mehut, glögit yms).
  • Ilmoita täysmehupitoisuus %:ina, tai ilmoita paljonko marja-, hedelmä-, ja yrttiraaka-ainetta on käytetty /100 g lopputuotetta.
  • Ilmoita suosituslämpötila tuotteen arvioimiseksi.

Tuotteen jättäminen

  • Nautintavalmiit tuotteet pienissä pulloissa edellyttävät useamman pullon jättämistä arviointiin. Varaa vähintään 0,66 litraa nautintavalmista tuotetta.

Kilpailusäännöt ja poikkeukset

  • Aromaattisia raaka-aineita ovat viinirypäleet, marjat, hedelmät, vilja, kasvien osat ja kasvinesteet, jotka ovat 100 % paikallisia tai kotimaisia. Poikkeuksia raaka-aineen paikallisuutta koskevasta vaatimuksesta ovat mausteet, joita on perinteisesti käytetty tietyn tyyppisessä juomassa ja jota ei esiinny paikallisesti, esimerkiksi kaneli glögissä.
  • Keinotekoiset maku- ja värilisäaineet eivät ole sallittuja.
  • Entsyymien käyttö täysmehun uuttamiseksi marja- tai hedelmämassasta on sallittua.
  • Juoman ominaisuudet ovat peräisin vain luonnonmukaisista raaka-aineista sekä maku- ja aromiaineista, jotka ovat syntyneet luonnollisesti käymisen ja varastoinnin aikana. Raaka-aineen tiivistäminen tai vähentäminen lämmön tai kylmän avulla on sallittua osana valmistusprosessia.

INNOVATIIVINEN ARTESAANIRUOKATUOTE

KILPAILULUOKKASELOSTUS
Innovatiivinen artesaaniruokatuote  Tuotteen on oltava jostain näkökulmasta innovatiivinen ja uraauurtava. Samat perussäännöt kuin muissa luokissa pätevät. Innovaatioasteen merkitys painaa arvioinnissa eniten, mutta myös ulkonäölle/koostumukselle ja maulle/tuoksulle annetaan pisteitä. Innovatiivinen ominaisuus on kuvailtava ilmoittautumisen yhteydessä. Tuotteen tulee olla luonteeltaan sellainen, ettei se voi kilpailla missään muussa luokassa.

VUODEN ARTESAANIRUOKAPAKKAUS

Vuoden 2022 ArtesaaniruokaSM -kilpailussa valitaan ”Vuoden artesaaniruokapakkaus”. Kilpailuun hyväksyttyjen joukosta valitaan 10 finalistia, joista tuomaristo valitsee palkittavat.

Kilpailutuotteen hylkääminen

Järjestäjä yhdessä kilpailuneuvoston kanssa pidättää itsellään oikeuden hylätä kilpailuun ilmoitetun tuotteen esimerkiksi, jos havaitaan, että tuotteesta ilmoitetut tiedot eivät täytä kilpailukriteereitä tai kilpailuun toimitettu tuote ei täytäkään kilpailusääntöjen mukaisia kriteerejä (esim. on käytetty lisäaineita, jotka eivät ole ko. tuotteen osalta hyväksyttyjä).

Kilpailun Järjestäjä Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus/ ProAgria Etelä-Suomi ry

kilpailunjohtaja     Sanna Lento-Kemppi     +358 (0)40 544 776

sanna.lento-kemppi@maajakotitalousnaiset.fi

Suomen Artesaaniruoka ry – kilpailuneuvosto

Kilpailun sääntöihin liittyvissä asioissa

tavoitat meidät parhaiten sähköpostilla sm@ruoka-artesaanit.fi  tai fm@mathantverkarna.fi

Huom! Tiedote 25.8. Sähköpostit eivät ole toimineet normaalilla tavalla. Vikaa selvitetään parhaillaan.