Lihatuotteet

KILPAILULUOKKA

  1. Tuoremakkara

Raakamakkara paistamiseen / grillaukseen / keittämiseen. Paistetaan tai keitetään arviointia varten.

2. Kypsennetyt makkarat

Lämminsavustetut makkarat, kypsennetyt makkarat -arviointi kylmänä tai lämpimänä

3. Ilmakuivatut lihatuotteet

Salamit, meetvurstit; ilmakuivatut makkarat ja lihatuotteet, kylmäsavustuksella tai ilman

4. Kypsennetyt kokolihatuotteet

Kypsennetyt kokolihatuotteet, lämminsavutuotteet

5. Säilykkeet ja muut lihatuotteet (esimerkiksi pateet, maksapasteijat yms)

Voivat sisältää lihaa ja/tai sisäelimiä ja/tai kamaraa.
Lisätty gelatiini on sallittu. Mahdollisesti käytetty kerma ei saa sisältää karrageenia.

Ilmoittautuminen

  • Ilmoita missä tuote on savustettu, jos sitä ei ole tehty omassa yrityksessä.

Näytteen jättäminen

  • Ilmoita ilmakuivattujen tuotteiden varastointiaika.
  • Jätä tuotteet arvioitavaksi kokonaisina tai riittävän isoina kappaleina.

Kilpailusäännöt ja poikkeukset

  • Keinotekoisia savuaromeja tai tiivistettyä ja uudelleen luotua savua ei sallita. Savu tai savuaromi on luotava luonnollisen savun avulla yrityksessä osana valmistusprosessia tai paikallisen yhteistyökumppanin toimesta. Jos savustuksen suorittaa yhteistyökumppani, on se mainittava ilmoituksessa.
  • Nitriittisuola: Maksimaalinen jäännösarvo, eli korkein sallittu pitoisuus valmiissa tuotteessa on 50 mg/kg. Tämä edellyttää kork. lisättyä 80 mg/kg raaka-ainetta (EU-luomuviljelyn määräysten mukaisesti) luokissa Lämpökäsitelty makkara, Lämpökäsitelty liha, Ilmakuivattu makkara ja Ilmakuivattu liha. Nitriittisuola ei ole sallittua luokassa Tuoremakkara.
  • Lisätty gelatiini on sallittu luokassa ”Säilykkeet ja muut lihatuotteet”.
  • Lihatuotteessa käytettävän juuston on oltava kotimaista ja lisäaineetonta