Leipomotuotteet

KILPAILULUOKKA

  1. Suolaiset piirakat

Piirakat (avo- tai umpi-) ja kukot -tyyppiset leipomotuotteet kasvi- tai eläinperäisillä täytteillä esim. vihannekset, vilja, peruna, liha, kala. Riisi hyväksytty vain Karjalanpiirakassa (huom. EU:n nimisuojatuote). Myös muna ja maitotuotteet voivat sisältyä. Arviointi huoneenlämpöisenä.

2. Makeat piirakat

Piirakat (avo- tai umpi-) ja kukot -tyyppiset leipomotuotteet makeilla täytteillä (esim. marjat, hedelmät). Arviointi huoneenlämpöisinä.

3. Ruishapanleivät

Ruishapanleipä joka on tehty taikinajuureen (ei käytetty leivontahiivaa).

4. Muut juurileivät

Esimerkiksi vehnähapanleipä (tai käytetty muita vaaleita jauhoja), joka on tehty taikinajuureen (ei käytetty leivontahiivaa).

5. Rieskat

Rieska -nimikkeellä myytävät leivät. Pehmeät tai ”kovat” rieskat. Ainesosina voi olla myös perunaa, ohraa.

6. Maatiaisviljalajikeleivät

Leivät, joissa on vähintään 50 % maatiaisviljalajiketta. Maatiaisviljalajikkeita ovat mm. emmervehnä, yksijyvävehnä, speltti, halmeruis, Jormaohra

7. Hiivalla kohotettu leipä

Hiivaleivät, tummat ja/tai maustetut mallaslimpputyyppiset limput, saaristolaislimppu, mustaleipä tai maustelimppu.

8. Kovat leivät (esim. näkkileivät)

Näkkileipätyyppiset leipomotuotteet. Pääraaka-aine ja luonteen antava raaka-aineen oltava kotimainen.

9. Gluteeniton leipä

Huom! kotimaiset raaka-aineet, tuotteiden on täytettävä Ruokaviraston määritelmät ”gluteeniton” Huom. lisäaineiden kuten ksantaanin käyttö ei ole hyväksytty

Ilmoittautuminen

  • Kuvaile viljaraaka-ainettasi, mahdollista lajiketta, jauhatustapa, myllyä ja niin edelleen.

Kilpailutuotteen jättäminen

  • Ilmoita leivontapäivä.

Kilpailusäännöt ja poikkeukset

  • Raaka-aineiden on oltava paikallisia tai kotimaisia ja niiden alkuperän on oltava tunnettu. Jauhot, joissa on merkintä Hyvää Suomesta – Gott från Finland tai vastaava kansallinen, alkuperän takaava tarkistusmerkki hyväksytään edellyttäen, että myös seuraavat ehdot täyttyvät.
  • Lisäaineista ei sallita poikkeuksia.
  • Jauhoissa ei sallita alfa-amylaasia eikä askorbiinihappoa.
  • Kemialliset kohotusaineet eivät ole sallittuja esim. leivinjauhe tai ruokasooda
  • Margariini ei ole sallittu.