KILPAILULUOKKA
- Kylmäsavukala
Suola- / sokerikäsitelty kala, jota on mahdollisesti maustettu.
2. Lämminsavukala
Suola- / sokerikäsitelty kala, jota on mahdollisesti maustettu.
3. Jauhetut kalatuotteet
Lämpökäsitellyt tuotteet pääosin jauhetusta kalasta, kuten esim. pateet, pasteija, pihvit tai kalapullat
4. Säilykkeet
Mahdollisesti esikäsitelty kala, joka on säilötty esimerkiksi etikkaan tai öljyyn, johon on lisätty suolaa, sokeria, mausteita, vihanneksia tai juureksia.
5. Graavikala
Suola- / sokerikäsitelty kala, jota on mahdollisesti maustettu.
6. Mätituotteet
Suola- / sokerikäsitelty mäti, jota on mahdollisesti maustettu.
Ilmoittautuminen
- Tuotteet on toimitettava kokonaisina. Jos kala on fileoitu ja jaettu, riittää kuitenkin vain toinen puoli.
Kilpailusäännöt ja poikkeukset
- Raaka-aineina voi kalan sijasta olla äyriäis- tai simpukkaeläin edellyttäen, että ne ovat paikallisia tai kotimaisia ja niiden alkuperä on tunnettu.
- Keinotekoisia savuaromeja tai tiivistettyä ja uudelleen luotua savua ei sallita. Savu tai savuaromi on luotava luonnollisen savun avulla yrityksessä osana valmistusprosessia tai paikallisen yhteistyökumppanin toimesta. Jos savustuksen suorittaa yhteistyökumppani, on se mainittava ilmoituksessa.
- Kalamureketuotteissa käytetty kerma ei saa sisältää karrageenia.
- Kalatuotteessa käytettävän juuston on oltava kotimaista ja lisäaineetonta.