Toimiala treffit

Mathantverkare på Åland r.f. -yhdistys kutsuu ruoantuottajat verkostoitumaan Toimialatreffeille  Artesaaniruoka SM 2021 -kisojen yhteydessä

Aika: Torstai 7.10. klo 15.00 – n. 22.00

Paikka: Kokoontuminen ja lähtö Emmaus Second Hand -putiikilta, Strandgatan 20 ja vierailu Mattas gårdsmejeriin ja Bryggeri & Pub Stallhageniin.

Kuljetus: Bussikuljetukset meno/paluu Maarianhaminasta.

Hinta: Toimialatreffit on ilmainen paitsi, jos haluat syödä Pub Stallhagenissa. Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista.

Toimiala- ja verkostoitumistapaaminen sinulle, joka työskentelet tai haluaisit työskennellä luovassa ja käsityömäisessä elintarviketuotannossa. Tapaamisen tarkoituksena on, että käsityömäisen tai pienimuotoisen elintarviketuotannon harjoittajat voivat tavata muita alan ammattilaisia ​​ja keskustella sen edellytyksistä ja miten niihin voi vaikuttaa. Keskustelemme siitä, miten voimme vahvistaa elinkeinoamme ja luoda kasvua – meillä on paljon jaettavaa toisillemme!

Tarjolla on 3 pääteemaa, joita kutakin johtaa innoittaja. Ahvenanmaalaiset alan toimijat ovat paikalla ja tarjoavat maistiaisia – kuten voileipäpöydän tai voit valita muuta kiinnostavaa ja tietenkin verkostoitua!

Teema I: Puutarha & Kala klo 15-16.30

Paikka: Emmaus Akvaponi -viljely, näyttelypuutarha, Torggatan 16. Emmaus -kaupunkiviljelyssä Maarianhaminassa toteutetaan Ahvenanmaan Leader-ryhmän rahoittamaa osahanketta, akvaponiikkaa eli kiertoon perustuvaa kaupunkiviljelyä.

Innoittaja: Anita Storm
Opas: Simon Eriksson

Näemme kaupunkipuutarhan ja pienimuotoisen jalostuksen tarjoamat mahdollisuudet. Teemassa tuodaan esille myös kala ja maistamme mm. fermentoituja vihanneksia.

Teema II: Luonnonlaidun ja maito klo 17-18.30

Paikka: Mattas gårdsmejeri, Sund

Innoittaja: Matias Darnelid, ahvenanmaalainen edustaja Viktor Eriksson.
Opas: Jennifer Sundman ja Lars-Johan Mattsson

Suuntaamme Ahvenanmaan maaseudulle ja tapaamme yrittäjiä, jotka työskentelevät pienimuotoisen tuotannon ja eläinten hyvinvoinnin parissa. Näe miten sitoutuminen laatuun voi vaikuttaa jalostukseen aina luonnonlaiduntamisesta maidon laatuun. Liha- ja maitotuotteiden maistiaiset ja ainutlaatuiset maitomaistiaset odotettavissa.

Teema III: Pohjoismainen juoma klo 19-20.30 + päivällinen, päättyy noin 22.00 (takaisin Maarianhaminassa noin klo 22.30)

Paikka: Panimo & Pub Stallhagen

Innoittaja: Maria Tigerstedt, ahvenanmaalainen edustaja Joel Lindholm
Opas: Johanna Dahlgren, Mathantverkare på Åland r.f. -yhdistyksen puheenjohtaja 

Vierailu Ahvenanmaan tunnetussa panimo Stallhagenissa. Stallhagenilla on käynnissä sekä pienimuotoisia että suurempia satsauksia uusiin tuotteisiin. Erityisesti marjat ja hedelmät ovat kasvava alue juomissa. Paikalla on myös muita pohjoismaista juomakulttuuria kehittäviä toimijoita.

Illanvietto Pub Stallhagenissa. Jos haluat syödä pubissa paikallisesti tuotettua ruokaa, ilmoita siitä toimialatreffin ilmoittautumisen yhteydessä. Ruoka maksetaan paikan päällä ja se maksaa n. 20 €.

Stallhagenilla on myös tilakauppa, joka omien tuotteidensa lisäksi myy paikallisesti valmistettua juustoa, hunajaa ja suklaata.

Ilmoittautuminen on sitova ja tarvitsemme ilmoittautumisesi viimeistään perjantaina 24. syyskuuta. (Bussissa ja Pub Stallhagenissa on rajoitettu määrä paikkoja. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä).

Lämpimästi tervetuloa!

Vieraile yhdistyksen verkkosivuilla: Mathantverkare på Åland r.f.

Lisätietoja alan kokouksesta saat ottamalla yhteyttä: harriet@mathantverkare.ax

Tapahtuma toteutetaan raha-automaattivaroilla tuetulla erityisprojektilla.