Kalatuotteet – Luokat & selostus
Kylmäsavukala
Suola- / sokerikäsitelty kala, jota on mahdollisesti maustettu.
Lämminsavukala
Suola- / sokerikäsitelty kala, jota on mahdollisesti maustettu.
Jauhetut kalatuotteet
Lämpökäsitellyt tuotteet pääosin jauhetusta kalasta, kuten esim. pateet, pasteija, pihvit tai kvenellit.
Säilötty kala
Mahd. esikäsitelty kala, joka on säilötty esimerkiksi etikkaan tai öljyyn, johon on lisätty suolaa, sokeria, mausteita, vihanneksia tai juureksia.
Graavikala
Suola- / sokerikäsitelty kala, jota on mahdollisesti maustettu.
Mätituotteet
Suola- / sokerikäsitelty mäti, jota on mahdollisesti maustettu.
Kilpailusäännöt ja poikkeukset
Raaka-aineina voi kalan sijasta olla äyriäis- tai simpukkaeläin edellyttäen, että ne ovat paikallisia tai kotimai sia ja niiden alkuperä on tunnettu.
Keinotekoisia savuaromeja tai tiivistettyä ja uudelleen luotua savua ei sallita. Savu tai savuaromi on luotava luonnollisen savun avulla yrityksessä osana valmistusprosessia tai paikallisen yhteistyökumppanin toimesta. Jos savustuksen suorittaa yhteistyökumppani, on se mainittava ilmoituksessa.
Jos raaka-aineita on huonosti, tai ei laisinkaan saatavissa jalostuspaikan läheisyydessä, hyväksytään kotimainen raaka-aine ”paikalliseksi” raaka-aineeksi.
Kalamureketuotteissa käytetty kerma ei saa sisältää karrageenia.
Kilpailutuotteen jättäminen
Tuotteet on toimitettava kokonaisina. Jos kala on fileoitu ja jaettu, riittää kuitenkin vain toinen puoli.