Fiskprodukter – Suomi

Kalatuotteet – Luokat & selostus

Kylmäsavukala

Suola- / sokerikäsitelty kala, jota on mahdollisesti maustettu.

Lämminsavukala

Suola- / sokerikäsitelty kala, jota on mahdollisesti maustettu.

Jauhetut kalatuotteet

Lämpökäsitellyt tuotteet pääosin jauhetusta kalasta, kuten esim. pateet, pasteija, pihvit tai kvenellit.

Säilötty kala 

Mahd. esikäsitelty kala, joka on säilötty esimerkiksi etikkaan tai öljyyn, johon on lisätty suolaa, sokeria, mausteita, vihanneksia tai juureksia.

Graavikala 

Suola- / sokerikäsitelty kala, jota on mahdollisesti maustettu.

Mätituotteet 

Suola- / sokerikäsitelty mäti, jota on mahdollisesti maustettu.

Kilpailusäännöt ja poikkeukset 

Raaka-aineina voi kalan sijasta olla äyriäis- tai simpukkaeläin edellyttäen, että ne ovat paikallisia tai kotimai sia ja niiden alkuperä on tunnettu. 

Keinotekoisia savuaromeja tai tiivistettyä ja uudelleen luotua savua ei sallita. Savu tai savuaromi on luotava luonnollisen savun avulla yrityksessä osana valmistusprosessia tai paikallisen yhteistyökumppanin  toimesta. Jos savustuksen suorittaa yhteistyökumppani, on se mainittava ilmoituksessa. 

Jos raaka-aineita on huonosti, tai ei laisinkaan saatavissa jalostuspaikan läheisyydessä, hyväksytään kotimainen raaka-aine ”paikalliseksi” raaka-aineeksi. 

Kalamureketuotteissa käytetty kerma ei saa sisältää  karrageenia. 

Kilpailutuotteen jättäminen

Tuotteet on toimitettava kokonaisina. Jos kala on fileoitu ja jaettu, riittää kuitenkin vain toinen puoli.