Lihatuotteet – Luokat & selostus
Tuoremakkara
Raakamakkara paistamiseen / grillaukseen / keittämiseen. Paistetaan tai keitetään arviointia varten.
Ilmakuivattu liha
Kylmäsavustuksella tai ilman.
Ilmakuivattu makkara
Kylmäsavustuksella tai ilman.
Lämpökäsitelty liha
Käsittävät myös lämminsavutuotteet. Arviointi kylmänä.
Lämpökäsitelty makkara
Käsittävät myös lämminsavutuotteet. Arviointi kylmänä.
Kilpailusäännöt ja poikkeukset
Keinotekoisia savuaromeja tai tiivistettyä ja uudelleen luotua savua ei sallita. Savu tai savuaromi on luotava luonnollisen luonnollisen savun avulla yrityksessä osana valmistusprosessia tai paikallisen yhteistyökumppanin toimesta. Jos savustuksen suorittaa yhteistyökumppani, on se mainittava ilmoituksessa.
Nitriittisuola: Maksimaalinen jäännösarvo, eli korkein sallittu pitoisuus valmiissa tuotteessa on 50 mg/kg. Tämä edellyttää kork. lisättyä 80 mg/kg raaka-ainetta (EU-luomuviljelyn määräysten mukaisesti) luokissa Lämpökäsitelty makkara, Lämpökäsitelty liha, Ilmakuivattu makkara ja Ilmakuivattu liha. Nitriittisuola ei ole sallittua luokassa Tuoremakkara.
Ilmoittautuminen
Ilmoita missä tuote on savustettu, jos sitä ei ole tehty omassa yrityksessä.
Näytteen jättäminen
Ilmoita ilmakuivattujen tuotteiden varastointiaika.
Jätä tuotteet arvioitavaksi kokonaisina tai riittävän isoina kappaleina.