
Artesaaniruoka SM 2025 ohjelma
Tervetuloa Kemiönsaareen Artesaaniruoan SM-kilpailuihin 9.-11.10.2025!
Tapahtuma tarjoaa monipuolista ja mielenkiintoista ohjelmaa kaikille maukkaan ja lähellä tuotetun ruoan ystäville. Kolmen päivän aikana osallistujat saavat osallistua tuotearviointiin, inspiroivaan seminaariohjelmaan, yritysvierailuihin paikallisilla tiloilla sekä palkintogaalaan Söderlångvikin kartanon tilalla. Ilta huipentuu lähiruokaillalliseen ja muihin juhlallisuuksiin ainutlaatuisessa saaristoympäristössä.
Ruoka-artesaanien ja tuottajien lisäksi myös kaikki lähiruoasta, käsityöruokaperinteistä- ja menetelmistä sekä aidoista paikallisista mauista kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan seminaaripäivän ohjelmaan sekä nauttimaan herkullisesta illallisesta gaalailtana.
Lopullinen ohjelma julkaistaan myöhemmin ja on ladattavissa alta!
Alustava ohjelma
Torstai 9.10.
- klo 10–18: Kilpailutuotteiden vastaanotto, Axxell Brusaby
- klo 19–21: Verkostoitumistilaisuus yrityksille
Perjantai 10.10.
- klo 9–18: Kilpailutuotteiden arviointi, Axxell Brusaby
- klo 9–15: Artesaaniruoka-seminaari, Villa Lande (Engelsbyntie 8, 25700 Kemiö)
Lauantai 11.10.
- klo 9–15: Ekskursio paikallisten ruoka-artesaanien ja tuottajien luo
- klo 17.30–00: Palkintogaala ja lähiruokaillallinen, Söderlångvik (Amos Andersonin tie 2, 25870 Dragsfjärd)
- klo 17.30–21: Artesaaniruokamarkkinat Söderlångvikissa
Tapahtumaan ei ole osallistumismaksua, mutta ruokailut ovat omakustanteisia. Palkintojuhlan lähiruokaillallisen hinta päivitetään myöhemmin.
Artesaaniruoka-seminaari ja kaikki ohjelma ovat kaksikielisiä.
📝 Lue lisää kilpailuun ilmoittautumisesta ja tapahtuman ohjelmasta!

Kilpailutuotteiden arviointi ja Artesaaniruoka-seminaari järjestetään samanaikaisesti. Arviointi toteutetaan Axxell Brusabyssä (Brusabyn tie 2, 25700 Kemiö), ja seminaari järjestetään Kulttuuritalo Villa Landessa, 25700 Kemiö.
Artesaaniruoka-seminaari tarjoaa alakohtaista ohjelmaa, joka käsittelee muun muassa pakkaussuunnittelua, brändäystä ja markkinointia sekä sisältää maistatuksia. Seminaaripäivän osallistujille on tarjolla lounas omakustanteisesti.
Artesaaniruokamarkkinat ovat avoin tapahtuma yleisölle, kuten myös palkintogaala ja lähiruokaillallinen. Illalliseen vaaditaan kuitenkin ennakkovaraus – hinta ja ilmoittautumislinkki julkaistaan myöhemmin täällä. Markkinoille kokoontuu ruoka-, luonnontuote- ja käsityömyyjiä niin saaristosta kuin muualta Suomesta sekä Ruotsista ja Norjasta.
Ammattilaisten ekskursiopäivänä tutustumme Kemiönsaaren alueen paikallisiin lähiruokayrityksiin ja tuottajiin. Osallistujilla on mahdollisuus tehdä ostoksia retken aikana sekä nauttia elämyksellinen lähiruokalounas ainutlaatuisessa ympäristössä omakustanteisesti.
Palkintogaalassa Söderlångvikissa juhlitaan Artesaani-kilpailun voittajia. Juhlatunnelman, kauniiden merimaisemien sekä omenatarhojen lisäksi luvassa on makuelämyksiä lähiruoan parissa. Iltajuhlan pukukoodi on tumma puku.
Osallistujille järjestetään maksuton bussikuljetus ekskursiopäivänä sekä palkintogaalaan ja takaisin. Kuljetusaikataulu ja ilmoittautuminen julkaistaan myöhemmin täällä.