Juhlaillallinen

Juhlaillallinen

Tervetuloa inspiroitumaan rakkaudestamme Ahvenanmaan ruokaan. Valitsemalla Ahvenanmaalla tuotettuja raaka-aineita, joita on viljelty tai kasvatettu huolehtimalla sekä luonnosta että eläimistä, autamme pitämään pienimuotoisen paikallisyhteisön elinvoimaisena. Viinien ja muiden juomien valinnassa etsittiin ensin paikallisia vaihtoehtoja, sitten kotimaisia ja lopulta vaatimuksena oli, että juomatuotannossa on oltava tietoa tuottajan sitoutumisesta ympäristötyöhön ja kestävän kehityksen edistämiseen.

Aika: Perjantai  8.10.2021 klo 19.00 – 23.00

Paikka: Restaurang Nautical, Hamngatan 2 

Asu: Smart casual

Hinta: Kolmen ruokalajin illallinen, sis. konvehdit 60 €

Ilmoittautuminen on sitova. Juhlaillallinen ja juomat maksetaan paikan päällä.

Juomapaketti: Alkoholillinen: 35€

Alkoholiton: 25€

Juomapaketti sisältää tervetuliaismaljan, yhden yksikön alkupalan yhteydessä, kaksi yksikköä pääruoan kanssa sekä kahvin tai teen lisäkupilla.

MENU

Tervetuliaismalja:

Stellar Organics Brut, Chenin Blanc, Etelä-Afrikka 

Alkoholiton: Amalias Skumpis

Alkupala:

Carpaccio ahvenanmaalaista graavipihviä, Mattaksen kovaa juustoa, paahdettua  sipulimajoneesia, Överängs Kvarnin kylmäpuristettua rapsiöljyä sekä yrttejä ja Simons microgreensin versoja (G).

Juomat: 

Aliwen Pinot Noir Reserva 2018, Pinot Noir, Chile eller Stallhagen Red ale 

Alkoholiton: Amalian mustikkalimonadi tai Stallhagen Styrman (IPA) 

Lämminruoka:

Voissapaistettua, Överängs Kvarnin spelttijauhoissa pyöräytettyä ahvenanmaalaista ahventa rapukastikkeella, perunamurskaa ahvenanmaalaisesta perunasta maustettuna ÅCAn Prostinnan -juustolla, kuminaa ja rapeaa mustaa leipää Kumlingesta.

Juomat:

Cono Sur Reserva Especial Chardonnay 2019, Chardonnay, Chile tai Open Water Ålands Cider (kuiva)  

Alkoholiton: Peders Munkcider

Jälkiruoka:

Mannaryynivanukas Överängskvarnin ryyneistä, tyrnisorbettia, tyrnicurdia ja kauramuruja.

Artesaanikahvia Porvoon Paahtimosta tai Ålandsblandning -teetä ja kolme konvehtia Mercedes chocolateriesta.

Mahdolliset ruoka-aineallergiat ja erityisruokavaliot otetaan huomioon ilmoituksen mukaisesti.

Käy ravintolan verkkosivustolla: Restaurang Nautical 

Uusi pohjoismainen ruoka -ohjelmaan (ja projekti Det nya Nordiska köket 2.0) osallistuvat ilmoittautuvat gaalaillalliselle suoraan projektipäällikkö Bettina C.Lindforsille, sähköpostitse: bettina.c.lindfors@gmail.com

AXGAN – MITÄ SE TARKOITTAA? 

Termin #axgan keksi ahvenanmaalainen profiili Johan Mörn ja se alkoi levitä Ahvenanmaan sosiaalisen median tileillä vuonna 2018. Termiä axgan tulisi käyttää vapaasti ja iloisesti keinona kertoa ihmisille, että he haluavat edistää paikallista yhteisöä ja pienimuotoisuutta.

7. – 9.10.2021
Ahvenanmaa, Maarianhamina

Yhteyshenkilöt

Åsa Kronhed-Sogn
Puh.+358 (0)457 345 4108 
asa.kronhed-sogn@ha.ax

Kysymyksiä rekisteröinnistä:

Eija Lamsijärvi
Puh. +358 (0)400 566 739
fm@mathantverkarna.fi
sm@ruoka-artesaanit.fi