Charkuteriprodukter – Suomi

Lihatuotteet – Luokat & selostus

Tuoremakkara

Raakamakkara paistamiseen / grillaukseen / keittämiseen. Paistetaan tai keitetään arviointia varten.

Ilmakuivattu liha

Kylmäsavustuksella tai ilman.

Ilmakuivattu makkara

Kylmäsavustuksella tai ilman.

Lämpökäsitelty liha

Käsittävät myös lämminsavutuotteet. Arviointi kylmänä.

Lämpökäsitelty makkara

Käsittävät myös lämminsavutuotteet. Arviointi kylmänä.

Kilpailusäännöt ja poikkeukset

Keinotekoisia savuaromeja tai tiivistettyä ja uudelleen luotua savua ei sallita. Savu tai savuaromi on luotava luonnollisen luonnollisen savun avulla yrityksessä osana valmistusprosessia tai paikallisen yhteistyökumppanin toimesta. Jos savustuksen suorittaa yhteistyökumppani, on se mainittava ilmoituksessa. 

Nitriittisuola: Maksimaalinen jäännösarvo, eli korkein sallittu pitoisuus valmiissa tuotteessa on 50 mg/kg. Tämä edellyttää kork. lisättyä 80 mg/kg raaka-ainetta (EU-luomuviljelyn määräysten mukaisesti) luokissa Lämpökäsitelty makkara, Lämpökäsitelty liha, Ilmakuivattu makkara ja Ilmakuivattu liha. Nitriittisuola ei ole sallittua luokassa Tuoremakkara.

Ilmoittautuminen 

Ilmoita missä tuote on savustettu, jos sitä ei ole tehty omassa yrityksessä.

Näytteen jättäminen 

Ilmoita ilmakuivattujen tuotteiden varastointiaika. 

Jätä tuotteet arvioitavaksi kokonaisina tai riittävän isoina kappaleina.

7. – 9.10.2021
Ahvenanmaa, Maarianhamina

Yhteyshenkilöt

Åsa Kronhed-Sogn
Puh.+358 (0)457 345 4108 
asa.kronhed-sogn@ha.ax

Kysymyksiä rekisteröinnistä:

Eija Lamsijärvi
Puh. +358 (0)400 566 739
fm@mathantverkarna.fi
sm@ruoka-artesaanit.fi