Bageri – Suomi

Leipomotuotteet – Luokat & selostus

Saaristolaisleipä

Tumma ja / tai mausteinen leipä, tyyppi mallasleipä, saaristoleipä, musta leipä tai mausteleipä.

Juureen tehdyt alku-/maalaisviljaleivät

Leipä leivottu vain alku- tai maalaisviljalajikkeesta, vedestä ja suolasta. Alkuviljoja ovat mm. emmer-, yksijyvävehnä, speltti ja halmeruis. Leipä leivotaan ilman teollista hiivaa, mausteita ja makeutus- aineita.  

Vehnähapanleivät

Vehnähapanleipä joka on  tehty taikinajuureen. Leivonta fermentoinnilla tai  villihiivalla (ei käytetty leivontahiivaa).

Ruishapanleivät

Ruishapanleipä joka on tehty taikinajuureen. Leivonta fermentoinnilla tai  villihiivalla (ei käytetty leivontahiivaa).

Kovat leivät (esim. näkkileivät)

Näkkileipätyyppiset leipo motuotteet. Pääraaka-aine  ja luonteen antava raaka-aineen oltava kotimainen.

Vaaleat perinne leivät

Kuten hiivaleivät, hemvete (perinteistä leipää Ahvenanmaalla)

Kilpailusäännöt ja poikkeukset 

Raaka-aineiden on oltava paikallisia tai kotimaisia ja niiden alkuperän on oltava tunnettu. Jauhot, joissa on merkintä Hyvää Suomesta – Gott från Finland tai vastaava kansallinen, alkuperän takaava tarkistusmerkki  hyväksytään edellyttäen, että myös seuraavat ehdot  täyttyvät. 

Lisäaineista ei sallita poikkeuksia. 

Jauhoissa ei sallita alfa-amylaasia eikä askorbiinihappoa. 

Kemialliset käymisaineet eivät ole sallittuja. 

Margariini ei ole sallittu. 

Ilmoittautuminen 

Kuvaile viljaraaka-ainettasi, mahdollista lajiketta, jauhatustapa, myllyä jne. 

Näytteen jättäminen 

Ilmoita leivontapäivä. 

7. – 9.10.2021
Ahvenanmaa, Maarianhamina

Yhteyshenkilöt

Åsa Kronhed-Sogn
Puh.+358 (0)457 345 4108 
asa.kronhed-sogn@ha.ax

Kysymyksiä rekisteröinnistä:

Eija Lamsijärvi
Puh. +358 (0)400 566 739
fm@mathantverkarna.fi
sm@ruoka-artesaanit.fi